Adományozás
Szenvedélybetegek

Szenvedélybetegek

Központjaink 5 településen (Budapesten, Debrecenben, Szolnokon, Kastélyosdombón és Sopronban)  nyújtanak átfogó és személyre szabott segítséget függőségben (alkohol, drog, játék) szenvedőknek.

A kilencvenes évek második felében kezdtünk el szenvedélybeteg ellátással foglalkozni. Nappali ellátásaink célja a hozzánk fordulók fizikai, lelki állapotának szinten tartása, függőségek és azok hátterének kezelése. Egyre több megkeresés érkezik iskolákból, ahol az alkohol és drogproblémák, a játékszenvedély kialakulásának megelőzése is fontos célja prevenciós programjainknak.

Számok tükrében

Munkatársaink igyekeznek biztosítani, hogy a szenvedélybetegek a lehető legkönnyebben hozzáférhessenek a kezeléshez és ellátáshoz, így szolgáltatásaink részben anonim módon is elérhetők, ami nagyon fontos az illegális szerfogyasztók számára. A szenvedélybetegek hozzátartozóit megkülönböztetett figyelemben részesítjük, mivel a függők környezetében élők is sérülnek a betegség következtében, így szintén segítségre szorulnak. A megelőzésre is nagy figyelmet fordítunk: drogprevenciós órákat tartunk az iskolákban, továbbá jelen vagyunk ifjúsági rendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon, szórakozóhelyeken, ahol segítséget is nyújtunk az arra rászorulóknak.

Játék határokkal

Játék határokkal

2012-ben indított modellprogramunk célja a szerencsejáték-függőség kezelése és megelőzése komplex módon: a prevención, az integráción és a disszemináción keresztül. A Debrecenben indult program mára egy hiánypótló kezdeményezéssé nőtte ki magát, mely az ország számos települését eléri. Az iskolai prevenciós órák, valamint az érintetteknek szóló csoport-foglalkozások mellett a program kiemelt eleme az Információs Pontok működtetése.

Tovább a projekt oldalára
Szakmai alapelveink

Szakmai alapelveink

Fontosnak tartjuk, hogy az ellátottakat bevonjuk a probléma megoldásába, hogy érezzék saját felelősségüket a kialakult helyzet kezelésében. Ezen a területen különös jelentőséggel bír az elfogadás és az előítéletmentesség, hogy bizalommal fordulhassanak hozzánk, akik segítségre szorulnak. A nemzeti drogstratégia irányelvei alapján igyekszünk gondoskodni arról, hogy ha a szenvedélybeteg a függőségéről nem tud, vagy nem akar lemondani, legalább a szerfogyasztással járó további ártalmaktól legyen biztonságban.