Adományozás
Játék határokkal

Játék határokkal

Segítünk, hogy ne legyen függőség a játék!

Függőséget jelent a szerencsejáték? Az ország bármely pontjáról ingyenesen kérhetnek segítséget, akik úgy érzik elhatalmasodott rajtuk vagy családtagjukon a játékszenvedély.

Amennyiben az alábbi 7 pontból bármelyiket tapasztalod magadon vagy ismerősödön, hívd a Játék határokkal Információs pontok valamelyikét! Keresd akkor is a szakembereinket, ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy érintett vagy-e a szerencsejáték függőségben!

Információs pontok az ország 7 városában - Szerencsejáték függőség

Információs pontok az ország 7 városában - Szerencsejáték függőség

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között.

A Játék határokkal programról röviden

A Játék határokkal program célja a szerencsejáték-függőség kezelése és megelőzése komplex módon: a prevención, az integráción és a disszemináción keresztül.
A program 2012-ben modellprogramként indult útjára a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Humánum Kft. szakmai együttműködésében, és mára már egy hiánypótló kezdeményezéssé nőtte ki magát.

A <b>Játék határokkal</b> programról röviden
Prevenció

Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez.

Integráció

Integráció

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek.
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!

Disszemináció

Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

Eredmények

Eredmények

Letölthető dokumentumok

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványainkból. Szakembereknek elérhetőek a foglalkozások tartásához szükséges  módszertani anyagok.
Ezenfelül megtalálható itt az elégedettségről szóló összesítés a „Játék határokkal: Közösségekben a szerencsejáték-függőségről” című pedagógus-továbbképzési program kapcsán.

  • Játék határokkal pályázati felhívás – 2021 821,49 KB Letöltés
  • Játék határokkal pályázati adatlap – 2021 244,80 KB Letöltés
  • Játék határokkal modellprogram – 2017-2018 16,99 MB Letöltés
  • Játék határokkal modellprogram – 2015-2016 3,09 MB Letöltés
  • Játék határokkal modellprogram – 2012-2014 3,62 MB Letöltés
  • Módszertani kézikönyv klubfoglalkozásokhoz és rendhagyó osztályfőnöki órákhoz – JH 5,04 MB Letöltés
  • Függelék a módszertani kézikönyvhöz – Játék határokkal 268,96 KB Letöltés
  • Tematika a foglalkozásokhoz – Játék határokkal 794,50 KB Letöltés
  • Játék határokkal – pedagógus elégedettségi felmérés 744,93 KB Letöltés
Partnerünk a Játék határokkal programban