fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Segítség járványhelyzetben

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Fontos, hogy saját problémáink mellett ne feledkezzünk meg azokról sem, akiket eleve nagyon nehéz helyzetben értek a világjárvány következményei: akiknek nincs biztonságot adó otthonuk, akiknek nincsenek tartalékaik. Segélyszervezetünk küldetése, hogy az összefogás erejével segítsük a bajbajutottakat és nélkülözőket, változatlan akkor is, amikor minden korábbinál nagyobb kreativitásra és bölcsességre van szükség, hogy jól segítsünk.

Járványhelyzetben sem engedjük el a rászorulók kezét!
Segíts Te is azoknak, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány következményei miatt!
Én is segítek

Így segítettünk eddig

Kiknek segítünk?

Országos Segélyközpontunkban a befolyt támogatásoknak és önkénteseink megfeszített munkájának köszönhetően többezer élelmiszerekből, valamint higiénés cikkekből álló csomagot állítottunk össze családok számára. Az elmúlt 12 hónapban kétszer annyi kérés érkezett, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Sokan kérnek élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a védekezéshez szükséges felszereléseket.

A szigorú ki- és bejárási tilalom miatt az átmeneti otthonainkban élő családok teljes ellátásáról, valamint a gyermekek digitális oktatásához szükséges feltételekről nekünk kell gondoskodnunk. Tableteket biztosítunk az intézményeinkben élő gyermekek számára, munkatársaink pedig mindent megtesznek azért, hogy az eszközök segítségével a gyerekek megfelelően tudjanak bekapcsolódni a tanulásba. Több központunk munkatársai vállalták azt is, hogy azon látókörünkben élő otthon maradó gyerekek számára, akik nem rendelkeznek internet kapcsolattal vagy technikai eszközökkel, házhoz viszik a kinyomtatott tananyagokat.

A Dunavarsányi Idősek Otthonában teljes zárlatot rendeltünk el az itt élő veszélyeztetett korúak védelmének érdekében. Munkatársaink is beköltöztek az otthonba és amellett, hogy a lakók mindennapi szakképzett ellátásáért felelnek, testi és lelki egészségük ápolásáról is gondoskodnak. Üzembe helyezésre került egy új ózongenerátor is, amely óriási segítséget jelent a krízishelyzetben a szobák sterilizálásában, az idősek megóvásában.

Hajléktalanokat segítő intézményeinkben a higiénés és védekezési feltételek szigorítása létfontosságúvá vált. Az ország három pontján közel 1000 fedélnélkülinek segítünk. Munkatársaink kitartó küzdelmet folytatnak, hogy higiéniás szerek biztosításával az oltáshoz jutás segítésével és folyamatos edukációval segítsék a koronavírus terjedésének megelőzését.

Az otthon maradás, bezártság idején megnövedekett a kapcsolati erőszak áldozatává váló segítségkérők száma, akikkel a járványhelyzet ugyan nem teszi lehetővé a személyes kapcsolattartást, de munkatársaink telefonon és az online térben is tovább segítik őket. Az érintettek számára 1500 alkalommal nyújtottak telefonos tanácsadást krízisambulanciáink munkatársai a járvány idején.

Sok látókörünkben élő, hátrányos helyzetű gyermek számára nehézséget okozott a digitális tanrendbe való bekapcsolódás. Esetükben a járványhelyzet hónapjai alatt további lemaradások halmozódtak fel. Annak érdekében, hogy ezeket a következő tanévre sikerüljön behozni, 2020-ban Kapaszkodó 2.0. programunk keretében 3 régióban összesen mintegy 600 gyermek kapott segítséget fejlesztő táborokban, foglalkozásokon és közösségi napokon a felzárkózáshoz. Továbbra is mindent megteszünk, hogy az otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában, illetve korrepetálásában is maximális támogatást nyújtsunk a családoknak.

A program részletei
Továbbra is segítheted azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány következményei miatt. Én is segítek