fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Földrengés károsultjainak megsegítése – Törökország, Szíria

Segíts Te is a szíriai és törökországi katasztrófa károsultjainak!

A 2023. február 6-i földrengés Törökországban és Szíriában óriási pusztítást okozott mind emberéletek, mind anyagi javak tekintetében: a 230 ezernél is több összeomlott épület 45 ezer embert temetett maga alá, 1,7 milliót kényszerített sátrakba, közel 3 milliót tett otthontalanná, és mintegy 9 millió ember megélhetését érintette súlyosan.

A földrengést követően országos adománygyűjtést indítottunk, humanitárius szakembereink pedig a mentési szakasz lezárultával azonnal megkezdték a helyszíni segítségnyújtást és a felméréseket a segélyszervezet török partnerszervezeteivel együttműködve.

A felmérésekre épülő humanitárius segélyprogram a legégetőbb napi szintű szükségletek kielégítését tűzte ki célul. Március folyamán Adıyamanban higiéniai cikkeket, Hatay tartományban tartós élelmiszert osztottunk a sátortáborok lakóinak, valamint egy keresztény közösségek által fenntartott szükségiskolát támogattunk tanszerekkel – március végéig összesen 7000 embert elérve segítő tevékenységével.

Segélyprogramunkat a nemzetközi ACT Alliance partnereként a következő hónapokban további jelentős elemekkel egészítjük ki, tovább növelve a komplex segítségnyújtás által elért rászorulók számát, mely a 6 hónap alatt összességében eléri a több tízezret.

Segíts Te is a károsultaknak Segítek

Földrengés - Szíria, Törökország

Rogina és gyermekei azon szerencsések közé tartoznak, akik túlélték a szörnyű természeti katasztrófát. 

„Még mindig sokkhatás alatt vagyunk a történtek miatt. Éjszaka arra ébredtünk, hogy rázkódik minden, tárgyak hullanak a földre. Kirohantunk a fürdőszobába, de akkor egy újabb rengés következett be. A gyerekeimmel összeölelkeztünk, és imádkozni kezdtünk. Amikor a rengés abbamaradt, az utcára rohantunk, pizsamában, cipő nélkül. Ekkor jött a harmadik rengés. Hosszú, nehéz, félelmetes pillanatok voltak, és csak arra tudtam gondolni, hogy ezt nem fogjuk túlélni. Csendben átöleltük egymást, és némán, egymásra arcába nézve búcsúztunk el egymástól”

Így segíthetsz