Adományozás

Földrengés károsultjainak megsegítése

Segíts Te is a szíriai és törökországi katasztrófa károsultjainak!

Február 6-án a hajnali órákban erős, a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földmozgás rázta meg Törökországot és Szíriát. Az erős földmozgás következtében tízezrek vesztették életüket, és tízezrek rekedtek a romok alatt.

A természeti katasztrófa következtében tízezrek váltak otthontalanná. A földrengés utáni első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája a legfontosabb, a következő hetekben, hónapokban azonban a mindenüket elvesztett túlélők ellátása jelenti majd a fő feladatot a helyszínen.

Munkatársaink a természeti katasztrófa sújtotta régióban végeznek felmérést, emellett Segélyszervezetünk helyi partnerével, a Middle East Council of Churches (MECC) egyházi szervezettel szoros együttműködésben vesz részt a földrengés károsultjainak támogatásában. Segélyakció keretében Aleppo térségében élelmiszerrel, higiénia csomagokkal, takaróval, szállással támogatjuk a bajbajutott családokat, az akciót iraki képviseletünk munkatársai koordinálják.

A természeti katasztrófa következtében otthontalanná vált emberek megsegítésére adománygyűjtést indított Segélyszervezetünk.

Segíts Te is a károsultaknak Segítek

Földrengés - Szíria, Törökország

Rogina és gyermekei azon szerencsések közé tartoznak, akik túlélték a szörnyű természeti katasztrófát. 

„Még mindig sokkhatás alatt vagyunk a történtek miatt. Éjszaka arra ébredtünk, hogy rázkódik minden, tárgyak hullanak a földre. Kirohantunk a fürdőszobába, de akkor egy újabb rengés következett be. A gyerekeimmel összeölelkeztünk, és imádkozni kezdtünk. Amikor a rengés abbamaradt, az utcára rohantunk, pizsamában, cipő nélkül. Ekkor jött a harmadik rengés. Hosszú, nehéz, félelmetes pillanatok voltak, és csak arra tudtam gondolni, hogy ezt nem fogjuk túlélni. Csendben átöleltük egymást, és némán, egymásra arcába nézve búcsúztunk el egymástól”

Így segíthetsz